ΜΙΑΜ..ΜΙΑΜ…ΜΙΑΜ…..ΓΙΟΡΤΙΝΟ ΓΛΥΚΑΚΙ!!

πορτοκαλένια σοκολατάκια

Ένα πολύ νόστιμο, υγιεινό γρήγορο αλλά και εύκολο γλυκάκι, όπου τα παιδιά θα το λατρέψουν, είναι τα πορτοκαλένια σοκολάτάκια!!

                          ΥΛΙΚΑ:

  • 3 πορτοκάλια μετρίου μεγέθους όχι λεπτόφλουδα (προτιμάμε βιολογικά)
  • 2 κουβερτούρες (μαύρης κατά προτίμηση ή και γάλακτος)εάν θα ντύσετε μισά τα πορτοκάλια. Εάν τα ντύσετε ολόκληρα χρησιμοποιήστε καλύτερα 3 κουβερτούρες.

Σιρόπι:

  • 2 ποτήρια νερού ζάχαρη
  • 2 ποτήρια νερό

 

 

Πλένουμε πολύ καλά και κόβουμε τα πορτοκάλια σε ροδέλες πάχους 1 εκατοστού. Έπειτα τα κόβουμε στη μέση ώστε να σχηματιστεί ένας κύκλος (εάν θέλουμε τα κόβουμε στη μέση κάνοντας ένα μισοφέγγαρο).Τα βράζουμε σε νερό που να τα σκεπάζει για περίπου 5-7 λεπτά ώστε να ξεπικρίσουν και τα κατεβάζουμε από τη φωτιά και τα στραγγίζουμε.Αφότου έχουμε φτιάξει ένα καλά δεμένο σιρόπι όπου το ελέγχουμε ρίχνοντας σε ένα πιατάκι 2-3 κουταλάκια του γλυκού σιρόπι, το ανακατέουμε μέχρι να κρυώσει για να δούμε ότι είναι παχύρρευστο και ρίχνουμε τα πορτοκάλια μας.Τα    αφήνουμε να βράσουν για 10 λεπτά (όχι παραπάνω γιατί θα αρχίσει να χαλάει το σχήμα τους).Τα βγάζουμε από τη κατσαρόλα μας και τα αφήνουμε να κρυώσουν.Ετοιμάζουμε το μπεν μαρί  (βάζοντας εάν θέλουμε για μεγαλύτερη ευκολία τη κουβερτούρα στο φούρνο μικροκυμάτων) και τα βουτάμε μέσα, ή ολόκληρα ή τα μισά.

Πηγή:συνταγές της παρέας

 

No Comments Yet.