ΠΑΙΖΟΥΜΕ ΜΗΛΑ;;

Δευτέρα σήμερα, η 1η μέρα της εβδομάδας μετά το τέλειο Σαββατοκύριακο… Μπορεί να είναι λίγο βαρετή, αλλά μπορούμε να ξεθάψουμε παιχνίδια και να τα παίξουμε στο διάλειμμα του σχολείου, για να τη κάνουμε πιο όμορφη τη Δευτέρα μας!! Όλοι λίγο πολύ ξέρουμε τα μήλα κι’ αν όχι θα τα θυμηθούμε πάλι μαζί, προσθέτοντας μερικές παραλλαγές, έτσι ώστε να το κάνουμε πιο πρωτότυπο και πιο διασκεδαστικό!!

Παιχνίδι: Τα μήλα

Άτομα: Από 4 – Άπειροι..

Παίζουμε μήλα;

 

Αποφασίζουμε παίζοντας ”το παπούτσι σου βρωμάει, άλλαξε το” και 2 παιδιών όπου το παπούτσι τους θα βρωμάει (στα ψέμματα φυσικά), θα μείνουν έξω για να πετάνε τη μπάλα. Τα υπόλοιπα παιδιά θα είναι στο κέντρο αποφεύγοντας να ακουμπήσουν τη μπάλα, όπου θα πετούν τα ακριανά παιδιά που μείνανε έξω. Θα προσπαθούν όμως να πιάσουν τα ”μήλα”….

                                         μήλο.Μήλο πράσσινο.μήλο.

 

Καλέ…όχι εσάς τα μήλα, εσάς σας έχουμε για να σας τρώμε μόνο μιαμ….μιαμ… ”Τα μήλα” στο παιχνίδι εννοούμε, γι αυτό έχω βάλει και τα υποκοριστικά  ” ” ….Μήλο. ..!! Έτσι μπράβο ηρεμήστε μηλαράκια!! Τα μήλα είναι πολύ χρήσιμα στο να τα πιάνουμε, γιατί μας δίνει ζωές, έτσι ώστε να μη χάσουμε γρήγορα π.χ. 1 μήλο που θα πιάσουμε=1 ζωή, οπότε όταν η μπάλα μας ακουμπήσει μία φορά, δε θα χρειαστεί να βγούμε έξω, διότι θα έχουμε δώσει το μήλο μας. Εάν πάλι χάσουμε δίχως να έχουμε μήλο τότε βγαίνουμε. Τα μήλα τα πιάνουμε ενώ είναι στον αέρα η μπάλα, δίχως να έχει ακουμπήσει στο έδαφος! Εάν η μπάλα ακουμπήσει και έπειτα τη πιάσουμε, τότε χάνουμε ή δίνουμε το μήλο μας (εάν έχουμε).

Τα μήλα :Τα 2 παιδιά λοιπόν που είναι έξω, ξεκινούν να πετούν μήλα, όπου είναι τα εξής παρακάτω..

Πρωτόμηλα, όπου είναι τα πρώτα μήλα που πετούν οι έξω παίκτες για να μαζέψετε ζωές. 

Δευτερόμηλα, όπου είναι τα δεύτερα μήλα που πετάει ο ένας και ο άλλος παίκτης.

Τριτόμηλα, όπου μας πετούν ακόμη μήλα για να πιάσουμε όσοι περισσότεροι μπορούμε. Εάν είστε πάνω από 15-20 άτομα, καλό θα ήταν να πετάξετε και τεταρτόμηλα, πεμπτόμηλα κ.τ.λ. για να μαζέψουν κάποια παιδιά παραπάνω μήλα και να διαρκέσει το παιχνίδι περισσότερο!

Πριν από κάθε μήλο τα παιδιά που πετούν τη μπάλα, θα σας προειδοποιούν φωνάζοντας ”μήλο” . Τα μήλα τα ρίχνουν οι έξω παίκτες όσες φορές θέλουν, αρκεί να μην καταντάει το παιχνίδι βαρετό ή να μην ευνοούν έναν συγκεκριμένο παίκτη, επειδή είναι φίλος του. Επίσης όμως οι έξω παίκτες προειδοποιούν και τις χαμηλές μπαλιές, όπου είναι τα εξής παρακάτω:

Φωτιά: Λέγεται η χαμηλή μπαλιά, όπου τρέχει γρήγορα και δυνατά στο έδαφος. Φωτιά.Προσέχουμε να μην καούμε..

Καυτή Πατάτα: Λέγεται η χαμηλή μπαλιά, όπου όταν την ακούσετε θα πρέπει να κάνετε μια σειρά ο ένας πίσω από τον άλλον,όπου έχετε ανοιχτά τα πόδια σας,  για να περάσει η μπάλα από κάτω. Προσέχουμε να μην μας ακουμπήσει όμως η μπάλα.

Βόμβα: Λέγεται η χαμηλή μπαλιά, όπου όταν θα την ακούμε, θα πέφτουμε κάτω κουλουριασμένοι και ακίνητοι. Τα έξω παιδιά που θα ρίχνουν τη βόμβα, θα πρέπει να είναι γυρισμένα πλάτη προς τα εσάς, την ώρα που θα ρίχνουν τη μπάλα!

 

Καλή σας διασκέδαση!!!!!

No Comments Yet.