ΓΙΟΥΠΙ!! ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΜΕ ΣΧΟΙΝΑΚΙ!!!!!!

παιδιά που παίζουν

ΔΕΥΤΕΡΑ ΣΗΜΕΡΑ!! Αν και έχει λίγο κρύο μπορούμε να βρούμε τρόπους να ζεσταθούμε, να γελάσουμε και κυρίως να παίξουμε παιχνίδια με ένα πολύ γνωστό υλικό, όπου  καμιά φορά το ξεχνάμε..και αυτό είναι..ταρατατα….ΣΧΟΙΝΑΚΙ!!

σκοινάκι.Κι” όμως μπορούμε με το σχοινάκι να παίξουμε τουλάχιστον 3-4 διαφορετικά παιχνίδια, είτε με τους φίλους μας, είτε και μόνοι μας.

-Σκοινάκι όπου θα το περνάμε κάτω από τα πόδια μας χοροπηδώντας, κάνοντας κουτσό, ανάποδο, αλλά και δυό-δυό είτε να βρίσκεστε ο ένας μπροστά απ” τον άλλον και να κρατάει ένας το σχοινάκι, είτε να κρατούν δύο παιδιά το σχοινάκι, κρατώντας ο καθένας από μία άκρη. Σε αυτή τη παραλλαγή θα χρειαστούμε σίγουρα κι” άλλα παιδιά.

σκοινακισκοινακι

 

Για να το κάνουμε πιο δύσκολο μπορούμε να παίξουμε με και δύο σχοινάκια!!

σκοινάκισκοινάκι.

Άλλο παιχνίδι με το σχοινάκι είναι το φιδάκι κάνοντας πλαινές κυματιστές κινήσεις, μπορούμε να κάνουμε κύματα, να στήσουμε τοίχο όπου ψηλώνει κ.α. ή να παίξουμε λίμπο όπου περνάμε κάτω από το τεντωμένο σχοινάκι καθώς αυτό σιγά-σιγά θα χαμηλώνει.

φιδάκιλίμπο

Τέλος άλλο ένα πολυαγαπημένο παιχνίδι με σχοινάκι είναι το ρολόι!! Ένα παιδί κρατάει το σχοινάκι και βρίσκεται στη μέση ενός κύκλου όπου τα παιδιά θα έχουν δημιουργήσει. Κάνοντας γύρους το παιδί που βρίσκεται στη μέση θα περνάει κάτω απ” τα πόδια σας το σχοινάκι. Μην το πατήσετε. Πηδήξτε! Εάν θέλετε να το δυσκολέψετε μπορούν όλα τα παιδιά που κάνουν το κύκλο να κρατιούνται μεταξύ τους, σαν αλυσίδα προσέχοντας και να μην αφήσουν τα χέρια τους, αλλά και να μην πατήσουν το σχοινάκι. (Προσέχουμε σε αυτό το παιχνίδι το σχοινάκι να είναι χαμηλά, ακουμπώντας το πάτωμα.)

Έτσι θα ξεκινήσει τέλεια η εβδομάδα μας!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

No Comments Yet.