ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΕΣ ΦΛΕΒΑΡΗ!!

Ο δεύτερος μήνας του έτους κατά το Γρηγοριανό Hμερολόγιο είναι ο κουτσός Φεβρουάριος ή Φλεβάρης, ο Κουτσοφλέβαρος, με 28 ημέρες στα κοινά έτη και 29 στα δίσεκτα, κάθε τέσσερα χρόνια..Που σημαίνει καλώς μας ήρθες Φλεβάρη κι’ ας είσαι και κουτσός!! Όταν μιλάμε για το μήνα Φλεβάρη μπαίνουμε στη μαγεία της αποκριάς, όπου όλοι οι παιδικοί μας ήρωες γίνονται αληθινοί και έχουν τη τιμητική τους αυτό το μήνα! Θέλοντας να λουστούμε από σερπατίνες, φορώντας αστείες και θεότρελες μάσκες…    

Καλές ΑπόκριεςΑπόκριεςαπόκριες

Ανυπομονώντας να χλαπακιάσουμε τη Τσικνοπέμπτη (όχι πως άλλες μέρες δεν το κάνουμε, αλλά αυτή η μέρα έχει την επισημότητα της), που τρώμε μέχρι σκασμού και πίνουμε (μόνο χυμούς) και χορεύουμε.

ΤσικνοπέμπτηΤσικνοπέμπτη Τσικνοπέμπτη

Περιμένοντας όμως και να γιορτάσουμε..τι άλλο;; Τι άλλο από την Αγάπη και όχι τόσο γιατί γκρινιάζουν τα κορίτσια, ούτε για τα δώρα τα κατακόκκινα με τις καρδούλες και τα αρκουδάκια, αλλά ούτε και για γλυκά με φράουλες ή ακριβά δείπνα, αλλά για την ΑΓΑΠΗ και τον ΕΡΩΤΑ, να σιγοτραγουδήσουμε, να δώσουμε ένα παραπάνω φιλάκι στο κάθε μαγουλάκι, να αφιερώσουμε λίγο χρόνο παραπάνω σε αυτούς αγαπάμε.

αγάπηΑγάπηΑγίου Βαλεντίνου

Θέλουμε και να πετάξουμε όμως με το χαρταετό μας τη Καθαρά Δευτέρα και να περάσουμε ωραία δείχνοντας οι γονείς στα παιδιά πως μπορούν να πετάξουν ψηλά και πιο ψηλά το χαρταετό, αλλά και τα παιδιά δείχνοντας στους γονείς πόσο μαγικό είναι να πετάς πιο ψηλά απ’ όσο πίστευες ότι θα μπορούσες και έπειτα από την πολύωρη προσπάθεια του χαρταετού να φάμε λαγάνα, ντολμαδάκια, ταραμοσαλάτα, χταποδάκι,  ψαράκια, τουρσί, ελίτσες..και μιαμ μιαμ πολλά πολλά ακόμη νηστίσιμα φυσικά, γιατί ας μην ξεχνάμε πως κάνει έναρξη και η Σαρακοστή!

χαρταετοςΛαγάναΚαθαρά Δευτέρα

 Φεβρουάριος λοιπόν..με πολύχρωμα πάρτυ, τρελό γέλιο, πολλές μεταμφιέσεις, φαγητό μπόλικο, με πολύ αγάπη και ζεστασιά, στον ουρανό μας πάει και ως τελευταίος μήνας του Χείμωνα να μας μείνει Αξέχαστος!!                 

 

 

 

 

ΦλεβάρηςΦλεβάρηςΦλεβάρης

 

No Comments Yet.