ΤΙ ΘΑ ΔΙΑΒΑΣΟΥΜΕ ΣΗΜΕΡΑ;;

Μια αναπάντεχη και συνάμα γλυκιά ιστορία ήρθε να μας αλλάξει λίγο τα παραδοσιακά παραμύθια, κάνοντάς μας να δούμε λίγο παραπέρα,να μάθουμε και  την άλλη πλευρά του νομίσματος. Ο Ευγένιος Τριβιζάς είναι εδώ λοιπόν να μας καταπλήξει και πάλι με την πανέμορφη αυτή πλευρά της φαντασίας του και να μας παρακινήσει να πάμε και εμείς μαζί του σε αυτόν τον υπέροχο κόσμο, κάνοντας μας να σιγομουρμουράμε απ’ έξω τα λόγια, να αγαπάμε το ”δήθεν” κακό, όπου τελικά έχει και καλή πλευρά, ανυπομονώντας να παίξουμε και εμείς σε αυτό, δημιουργώντας ένα θεατρικό. 

Ο Ρούνι Ρούνι το ύπουλο κακό γουρούνι!

 Ακολουθώντας λοιπόν την εκδοχή του παραδοσιακού παραμυθιού τα ”τρία μικρά γουρουνάκια”, τώρα μας φέρνει σε αυτό το κόσμο όπου στη θέση τους  είναι τα τρία μικρά  λυκάκια και ο κακός είναι ο ”Ρούνι Ρούνι το ύπουλο κακό γουρούνι” και μιας και μάθαμε το κόλπο με τα άχυρα και τα ξύλα, ξεκινούν τα λυκάκια να χτίζουν το σπιτάκι τους με τούβλα, ώσπου εμφανίζεται ο ”Ρούνι Ρούνι το ύπουλο κακό γουρούνι” φυσώντας με όλη του τη δύναμη για να το γκρεμίσει! «Φύσα φυσά φύσα, φύσα με θυμό και λύσσα! Φύσα σαν το φυσερό το σπιτάκι το γερό!» απαντούν τα λυκάκια στο Ρούνι με μπόλικη αυτοπεποίθηση. Έρχεται όμως ο ”Ρούνι Ρουνι το ύπουλο κακό γουρούνι” με ένα σφυρί και τους το γκρεμίζει το σπιτάκι από τούβλα. Τα λυκάκια τότε χτίζουν ένα πιό γερό σπιτάκι από μπετό, έρχεται ξανά όμως ο ”Ρούνι Ρούνι το ύπουλο κακό γουρούνι” και τους το γκρεμίζει με ένα κομπρεσέρ.Το τρίτο σπίτι χτίζετε από ατσάλι, σιδερένιες αλυσίδες, συρματόπλεγμα, λουκέτα και έχει μια πόρτα από χρηματοκιβώτιο! «Λυκάκια μου μικρά λυκάκια μου φοβισμένα ανοίξτε μου την πόρτα ανοίξτε μου και μένα» λέει το γουρούνι. Και πάλι τα ίδια, ο ”Ρούνι Ρούνι το ύπουλο κακό γουρούνι” φύσηξε ξεφύσηξε αλλά το σπίτι ούτε που κουνήθηκε. Γυρίζει με δυναμίτη και «μπάμ» τινάζει το σπίτι στον αέρα. Τέλος αποφασίζουν τα τρία μικρά λυκάκια να χτίσουν το σπίτι τους από λουλούδια. Ερχόμενος λοιπόν ο Ρούνι Ρούνι το ύπουλο κακό γουρούνι αντι να φυσήξει άρχισε να μυρίζει τα πανέμορφα αυτά λουλούδια «Ώσπου ένιωσε ανάλαφρο σαν πούπουλο και την καρδιά του τρυφερή σαν λουλουδάκι». Τα λυκάκια κατάλαβαν αμέσως ότι το γουρούνι είχε αλλάξει και από ύπουλο, κακό γουρούνι είχε γίνει γλυκό και καλό γουρούνι. Και έτσι έζησαν από τότε όλοι μαζί αγαπημένοι.

Τα τρία μικρά λυκάκια με τον Ρούνι Το Καλό Γουρούνι!

Η εικονογράφηση της Έλεν Οξένμπερυ είναι τόσο ζωντανή που νομίζεις ότι τα τρία μικρά λυκάκια είναι δίπλα σου και ο Ρούνι κρύβεται στο δωμάτιο σου προσπαθώντας να καταστρώσει το αμέσως επόμενο σχέδιο του!! Το βιβλίο πρωτοεκδόθηκε στη Μεγάλη Βρετανία το 1993 από τη Heinemann Young Books. Θα το βρείτε σίγουρα σε όλες τις βιβλιοθήκες των Δημοτικών σχολείων της Αγγλίας γιατί είναι και εκεί πολύ αγαπημένο. Το 1993 το βιβλίο του “Τα τρία μικρά λυκάκια” έφτασε στη δεύτερη θέση των αμερικάνικων παιδικών best sellers (Picture Books). Βιβλία του Ευγένιου Τριβιζά έχουν μεταδοθεί από το BBC, έχουν περιληφθεί στα αναγνωστικά ελληνικών και αμερικανικών σχολείων και έχουν μεταφραστεί στα αγγλικά γερμανικά, ισπανικά, ολλανδικά, σουηδικά, ιαπωνικά και πολλές άλλες γλώσσες.    

Τα μικρά λυκάκια.

 

No Comments Yet.